Plass og komfort

Ford Focus RS er en sportslig bil og vi lot oss derfor overraske over hvor komfortabel den er til hverdagsbruk.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke sånn å forstå - hvis komfort er førsteprioritet, holder du deg langt unna Focus RS. Likevel, med tanke på hvor stiv og sportslig bilen er ved aktiv kjøring, og med tanke på dekkenes lavprofilkonfigurasjon, er den overraskende komfortabel i byen. Vanlige utfordringer som brostein, trikkeskinner og fartsdumper pareres relativt greit så lenge farten avpasses etter forholdene. Det er først når hullene i veibanen blir veldig dype at dempere bunner og Focus RS oppleves som ubehagelig.

Overraskende god plass

Også når det kommer til plass har bilen overraskende mye å by på. Bilen har riktignok kun tre dører, noe som betyr slitsom adgang for baksetepassasjerer. Men fordi dørene er så brede, går inn- og utstigning overraskende smertefritt. Og når man først er på plass i baksetene vil man oppdage at benplassen er generøs nok til at selv lange personer kan oppholde seg her noen timer. Takhøyden er også tilstrekkelig til at personer inntil 180 centimeter slipper å høvle hodet mot taket. Leselys og koppholdere er imidlertid mangelvare. Og fordi bakvinduene ikke kan åpnes kan man lett føle seg litt innestengt. Vi la også merke til at den midtre plassen mangler hodestøtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer