Plass og komfort

Nissan Micra Tekna kjennetegnes ved et moderne interiør og høyt utstyrsnivå.

Publisert
Sist oppdatert

Nøkkelfrie løsninger har hittil stort sett vært forbundet med dyre luksusbiler som Mercedes-Benz S-klasse og Audi A8. Nye Micra er derfor i eksklusivt selskap. En såkalt intelligent nøkkel er nemlig standardutstyr i Micraer med 1,2 og 1,4-liters motorer. Det betyr at du slipper å fikle med nøkler når bilen skal åpnes og låses. Nøkkelen kan trygt legges i lommen, en sensor vil registrere at nøkkelen er på plass og døren åpnes eller låses ved å berøre en liten gummiknott. Heller ikke når bilen skal startes er nøkkelen nødvendig. Så lenge du har nøkkelen i nærheten av tenningslåsen, kan denne vris rundt - og bilen starter. Genialt?

Ikke perfekt

Både ja og nei. Systemet er åpenbart et stort fremskritt i forhold til ordinære løsninger. Men litt finjustering må til før systemet blir perfekt. Vi irriterte oss nemlig over at vi på amerikansk vis måtte trykke på en knapp for å få skrudd tenningen helt av. I tillegg opplevde vi et par ganger at bilen brukte noen sekunder på å oppdage at nøkkelen var i nærheten og at det dermed tok litt tid å starte.

Mye utstyr

Men Tekna-versjonen kan skilte med mer enn et fancy nøkkel-system. Standardutstyret omfatter blant annet et elektronisk klimaanlegg, en rattbetjent radio/CD-spiller, en avansert kjørecomputer og følg-meg-hjem-lys. Elektrisk regulerbare og oppvarmede speil, elektriske vindusheiser foran og lyktepylere er også standardutstyr. Sikkerheten ivaretas av fire kollisjonsputer, aktive hodestøtter, fem trepunktsbelter, akustisk beltepåminner, beltestremmere og isofix barnesetefester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer