Plass og komfort

Nye Land Cruiser kjennetegnes ved masse plass, høy trygghetsfølelse, mye utstyr og et interiør som er både brukervennlig og elegant.

Publisert
Sist oppdatert
Plass og komfort


Vi synes Toyota har lyktes svært godt med Land Cruiser-interiøret. I god Toyota-tradisjon er førermiljøet oversiktlig og brukervennlig. Knappene er store og godt merket og til tross for at kupeen er proppfull av utstyr, går det relativt raskt å gjøre seg kjent. Samtidig synes vi interiøret er moderne, noe som i første rekke skyldes de tøffe instrumentene og innslaget av aluminiumsflater.

Eksklusivt

Land Cruiser-interiøret er også mer eksklusivt enn det man vanligvis forbinder med Toyota. Dashbordet er trukket i polstret plast og myke buer legger seg pent over instrumenthuset og midtkonsollen. Overgangen mellom dører og dashbord er tett og både seter, ratt og girstang er trukket i hud. Dashbord og dørpaneler er pyntet med trelister og midtkonsollen preges av en stor trykkfølsom skjerm, noe som også bidrar til å gi den riktige luksusfølelsen.

Mye elektronikk

Plass og komfort


Antall knapper er også stort, noe som indikerer at føreren har mange valgmuligheter. Og det har man i høyeste grad. Mange av funksjonene er integrert i den store multimediaenheten i midtkonsollen. Via denne betjener man blant annet det avanserte klimaanlegget, stereoanlegget og de ni høyttalerne samt det brukervennlige navigasjonsanlegget, alt standardustyr i GX-versjonen. I tillegg har man elektrisk justerbare forseter, fartsholder, sekstrinns setevarme, elektrisk innfellbare speil og elektriske vindusheiser med ett-trykk-funksjon i alle dører.

Avansert kjørecomputer

Over skjermen finner man i tillegg et digitaldisplay som viser informasjon fra en avansert kjørecomputer. Kjørecomputeren gir selvsagt informasjon om forbruk, snittfart og utetemperatur. Det spesielle er at den også inneholder kompass, barometer, høydemåler og stoppeklokke. Sammen med den avanserte navigasjonen sørger kjørecomputeren for at du fôres med svært mye informasjon om omgivelsene.

Det er ikke mye utstyr man savner i GX-utgaven av Land Cruiser. Men parkeringssensorer burde som nevnt vært på plass i en så stor bil.

God plassfølelse

Plass og komfort


Bilen særpreges ved gode plassfølelsen, som blant annet skyldes den gode takhøyden, den store kupébredden og de store vindusflatene. Man sitter også høyt, noe som sammen med det brede panseret gir en behagelig trygghetsfølelse. Forsetene er bekvemme og gir god sidestøtte, noe som ikke alltid er en selvfølge i skinnseter. Elektrisk justerbar korsryggstøtte gjør setene enda mer behagelige.

Den passive sikkerheten ivaretas blant annet av samt front-, side- og hodekollisjonsputer. Sistnevnte dekker også baksetepassasjerene. Aktive hodestøtter er standardutstyr, i likhet med isofix barnesetefester.

Akseptabelt støynivå

Støynivået er akseptabelt, selv om kupeen ikke er like godt skjermet mot støy som i enkelte tyske konkurrenter. Dieselmotoren høres godt og vi bet oss også merke i at kupeen produserer enkelte knirkelyder. Men med tanke på hjulenes størrelse er dekkstøyen lavere enn forventet og de store sidespeilene produserer mindre vindstøy enn vi hadde fryktet.

Justerbar seterygg bak

Plass og komfort


Også baksetepassasjerene kan glede seg over svært god plass. Seteryggen kan justeres så langt bakover at baksetene kan brukes som soveplass og et deilig midtarmlene med integrerte koppholdere er på plass. Barn kan i tillegg glede seg over lave vinduskarmer, som gir god utsikt. Sidestøtten er svært beskjeden, men til gjengjeld har Toyota plassert skikkelige offroad-håndtak i bakkant av B-stolpene. Samme type håndtak er forøvrig plassert i A-stolpene, til glede for forsetepassasjeren.

Åtte sitteplasser

Land Cruiser er tilgjengelig både som fem- og åtteseter. Vi hadde sistnevnte, som har en ekstra seterad bak baksetene. Den bakre seteraden egner seg kun for barn, benplassen er nemlig svært begrenset. Sikkerheten er imidlertid ivaretatt med trepunktsbelter og hodestøtter også her.

Setet er delt 50/50 og hver av delene kan slås sammen og hektes opp når de ikke er i bruk. Om ønskelig kan de bakre setene også tas helt ut. Familier med mer enn tre barn kan selvsagt ha nytte av denne bakre seteraden. Man skal imidlertid være klar over at inn- og utstigning er relativt slitsomt og at den bakre raden stjeler en stor del av lasterommet.

Stort lasterom

Plass og komfort


Når den bakre raden er fjernet, får man imidlertid tilgang på et svært lasterom. Hvis du skulle trenge enda mer plass kan baksetene, som er delt 70/30, slås sammen og vippes frem.

Den brede bakdøren er imidlertid sidehengslet og du trenger derfor svært god plass bak bilen får å få adgang til lasterommet. Innlastingshøyden er relativt stor, til gjengjeld er det ingen terskel som forhindrer inn- og utlasting.

Land Cruiser kjennetegnes altså ved god plass, et moderne og elegant interiør og masse utstyr. La oss se på hva konkurrentene har å by på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer