Plass og komfort

Mercedes-Benz S 430 4MATIC koster nærmere 1,3 millioner kroner. Med en slik prislapp blir forventningene høye.

Publisert
Sist oppdatert

Nå skal sies at den norske Mercedes-importøren ikke alene har skylden for den avskrekkende prisen. I Sverige koster bilen for eksempel 799.000 kroner. Differansen mellom disse to prisene går i den norske statskassen.

Likevel, det er prisen på 1,3 millioner kroner vi må forholde oss til, og vi må derfor innrømme at vi ble litt skuffet over at mye av utstyret i vårt testeksemplar var ekstrautstyr. For eksempel er verken nøkkelkortet (keyless go) eller avstandsholderen (distronic) å finne blant standardutstyret. Også de herlige setene i vårt eksemplar viste seg å være ekstrautstyr. Du finner som vanlig full oversikt over ekstrautstyret i kapittelet Tekniske data.

Mye elektronikk

Likevel, selv i standardutførelse er bilen svært velutstyrt. Standardutstyret inkluderer blant annet skinninteriør, navigasjon, parkeringssensorer, CD-skifter, alarm, bixenon-lykter, elektronisk klimaanlegg, 8 kollisjonsputer, doble vinduer, fartsholder, metallic lakk og så videre og så videre. Ja, vi vil faktisk anta at det finnes mer elektronikk under S-klasse-skallet enn det finnes i et gjennomsnittlig norsk hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer