Plass og komfort

Hyundais karosseri-designere er åpenbart inne i en fruktbar periode. Interiør-designerne har imidlertid fortsatt mye å lære.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke sånn å forstå - håpløst er Coupe-interiøret ikke. Blant annet oppleves kupeen som godt sammenskrudd. Instrumentene er ryddige og lettleste, knappene er pent integrert i dashbordet og de sotede aluminiumsflatene er kledelige. Likevel, den store kvalitetsopplevelsen uteblir.

Hovedproblemet er valget av plastmaterialer. All plast er av den harde typen og overflatene trekker tankene mot 80-tallet. Luftdysene har heller ikke holdt følge med konkurrentenes varianter - de ser rett og slett billige og gammeldagse ut. Og dette er synd. Hadde Hyundai brukt litt mer penger på interiørplast og luftdyser, noe som ikke kan være uhorvelig dyrt, ville kupeen helt sikkert vært et hyggelig bekjentskap.

Mye utstyr

Blant annet er utstyrsnivået høyt, prisen tatt i betraktning. Både alarm, elektronisk klimaanlegg, fjernbetjent sentrallås, fire kollisjonsputer, elektriske vindusheiser og elektrisk justerbare speil er å finne blant standardutstyret. Skinntrukket ratt og girspakmansjett følger også med på kjøpet, sammen med utvendig utstyr som tåkelys og lettmetallfelger.

Teit kjørecomputer

Kjørecomputer er også på plass, men denne imponerte ikke. For det første har den kun tre funksjoner; snittfart, tidsmåler og forventet rekkevidde. Sistnevnte funksjon er ikke egnet til å imponere. Vi opplevde i hvert fall at denne viste tre streker - altså tom tank - samtidig som tankmåleren viste at vi hadde kvart tank igjen. Dette er for dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer