Plass og komfort

Mazda 6 favoriserer ingen. Plassen er godt disponert og det blir med andre ord grei plass til alt og alle.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 6 tilhører mellomklassen og både kupé og bagasjerom er omtrent som normalen. De forskjellige fabrikkene prioriterer etter eget forgodtbefinnende, og resultatet kan dermed bli litt forskjellig fra bil til bil selv om de er like store.

God løsning

I en familiesedan skal det være plass til alt mulig. Den skal selvfølgelig ha plass foran, det skal være plass i baksetet, fortrinnsvis til barn, og det skal være et rommelig bagasjerom.Mazda 6 er veldig gunstig lagt opp med tanke på å benytte både forseter og bakseter. Jeg pleier ta en test som går ut på å finne ut om jeg kan "sitte bak meg selv". Med mine 196 centimeter kan jeg garantere at det ikke alltid er mulig, men det går i Mazda 6. Takhøyden er litt lav bak, men vi må kreditere Mazda 6 med en stor stjerne i margen på dette punktet.

Bagasjerommet i Mazda 6 befinner seg volummessig i øvre skikt. Den har et bagasjeromsvolum på hele 500 liter. Det er det samme som Ford Mondeo og større enn WV Passat og Citroen C5.

I utgangspunktet får du aldri nok bagasjeplass og i 6 er bagasjerommet enkelt og utnytte, blant annet fordi bakseteryggen kan felles ned i forholdet 60:40. Åpningen mellom bagasjerommet og kupeen er litt mindre en bakseteryggen slik at du ikke får utnyttet hele potensialet, men det gjør det selvsagt enklere å få med seg lange gjenstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer