Plass og komfort

Citroën C3 er høy uten at det hjelper baksetepassasjerene, franskmannen har nemlig en svært rund takprofil.

Publisert
Sist oppdatert

Biler som nye Ford Fiesta og Volkswagen Polo har skjemt oss bort med romslig bakseteplass i småbilklassen. Citroën C3 er mer normal, men det er fullt mulig å frakte passasjerer i rad to.

Praktisk 1

Lavt gulv i bagasjerommet plasserer C3 på volumtoppen i klassen. Hele 305 liter er det plass til under hattehyllen. Det lave gulvet kunne gitt problemer med høy terskel hvis det ikke var for en smart løsning med dobbelt gulv.

Vanligvis får ekstra rom i bagasjeromsgulvet være i fred fordi det er for upraktisk i bruk. Citroëns løsning derimot inviterer til aktiv bruk, og ekstragulvet er solid nok for tunge gjenstander. En annen fordel er at du får et helt plant gulv frem til forseteryggen ved kun å legge ned bakseteryggen.

Praktisk 2

Et annet område der C3 vil hevde seg er antall oppbevaringsrom for forsetepassasjerene. I tillegg til to store hanskerom er det skuffer under begge setene. Hver av dørene har to lommer, og det er flere smårom i midtkonsollen.

Luftig

Takhøyden, i det minste for forsetepassasjerene, får kupeen til å virke luftig. Frontruten er stor, og ruten er en fortsettelse av den buede takprofilen. Resultatet er luftig kupe og elegant utseende på bekostning av sikten for føreren. Den fremre stolpen hindrer litt sikt skrått forover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer