Plass og komfort

Audi A6 Avant er sjenerøs både med plass og komfort, men nye konkurrenter har tatt et steg videre.

Publisert
Sist oppdatert

Vi tenker særlig på den noe dyrere Mercedes-Benz E-klasse som lanseres i disse dager. Også lillebror A4 virker mer moderne i understellet.

Velg riktig

Testbilen var som nevnt utstyrt med større felger. Det hjalp ikke på komforten, særlig ble små, skarpe ujevnheter ubehagelig. Denne innvendingen gjelder ikke for A6 med vanlige dekk og felger, men er verdt å ta med seg når din nye bil skal spesifiseres. Kjøregenskapene Audi A6 besitter klarer seg fint med standard felger og dekk.

Et valg som er lett å krysse av ved bestilling er en ganske prisgunstig komfortpakke (skinninteriør, gassutladningslamper og konstantfartsholder) som koster 13.900 kroner.

Sittekomfort

Det blir nok ikke det midterste setet okkupantene i baksetet vil slåss om. Til tross for liten vinkel i sitteputen er baksetenes form og plass bra. Alle tre plassene har selvfølgelig hodestøtter og trepunkts sikkerhetsbelter.

Forsetene i A6 har god sidestøtte, og er elektrisk regulerbare i høyden. De mangler dessverre regulerbar korsryggstøtte. Vanlige kollisjonsputer med hodekollisjonsputer i tillegg til sidekollisjonsputer foran og bak understreker et høyt sikkerhetsnivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer