Plass og komfort

Porsche og Saab kjennetegnes ved en unormal plassering av tenningslåsen. Mercedes-Benz har kuttet ut vindusvisker-hendelen. BMW holder seg konsekvent unna sære løsninger.

Publisert
Sist oppdatert

I BMW 5-serie finner du det meste der du forventer å finne det. BMW-interiøret kjennetegnes ved ryddighet og oversiktlighet. De logiske knappene er sirlig ordnet i lange rekker, radioen er lettbetjent og instrumentene svært lett lesbare.

Hvis noe skal innvendes mot 5-serie-interiøret, må det være at det virker gammelmodig, i hvert fall hvis vi sammenligner med interiøret i nye E-klasse. Mercedes-Benz har i sitt nyeste våpen vært mer løsslupne enn BMW og har blant annet satset på myke og avrundende linjer. 5-serie-interiøret er preget av symmetri og rette vinkler, noe som ikke virker like moderne.

Kvalitetsfølelse

Kvalitetsfølelsen er det imidlertid ikke noe å si på. All interiørplast er polstret og både stolper og tak er trukket i stoff. Overgangen mellom dører og dashbord er forseggjort, selv om vi nok synes overgangene kunne vært enda tettere. En rekke trepaneler (ekstrautstyr) omgir passasjerene og CD-spilleren skjules bak et av dem. Oransje komfortlys strømmer umerkelig ut fra to mikropærer i taket og sminkespeilene belyses av til sammen fire lamper.

Mye utstyr

Utstyrsnivået er høyt. Standardutstyret omfatter blant annet et integrert stereoanlegg, elektronisk tosone klimaanlegg, regnsensor, fartsholder, alarm og elektriske vindusheiser rund baut. Sikkerheten ivaretas blant annet av seks kollisjonsputer og en førstehjelpspakke, som er plassert i forkant av passasjersetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer