Plass og komfort

Vi visste at dagens Porsche 911 er mer komfortabel enn sine forgjengere fra 70-tallet. Vi ante imidlertid ikke at bilen har blitt så luksuriøs som den faktisk har blitt.

Publisert
Sist oppdatert

Det er åpenbart at det amerikanske markedet er viktig for Porsche. For Porsche 911 er ikke lenger en rendyrket sportsbil. Her finner du kilovis med utstyr - mye av det rent luksusutstyr - og enorme mengder skinn. Ja, det ser ut som om hele kubølinger har gått med, for her er både dører, dashbord, midtkonsoll, seter og hanskeromslokk trukket i lær.

244.000 i ekstrautstyr

Vårt testeksemplar hadde ekstrautstyr for 244.000 kroner, og dette må tas med i beregningen når vi hevder at dette er blant de mer elegante kupeer vi har tatt i øyesyn. Skinnkvaliteten er, i hvert fall for et utrent øye, av ypperste kvalitet, og sømmene er en nytelse i seg selv. Porsche har fredet regnskogene og i stedet satset på å bryte opp skinninteriøret med en rekke kledelige aluminiumsdetaljer. Interiøret er med andre ord førsteklasses, og hvis noe skal kritiseres, må det være overgangen mellom dashbord og midtkonsoll, som kunne vært tettere.

Overraskende rommelig

Vi hadde innbilt oss at 911 skulle være en trang bil, slik sportsbiler ofte er. Også der tok vi feil. Plassen er tvert i mot svært generøs. For eksempel er takhøyden mer enn tilstrekkelig for personer av normal høyde - og dette til tross for at vårt eksemplar var utrustet med takluke. Også kupé-bredden er tilstrekkelig til at både fører og passasjer får skikkelig albuerom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer