Plass og komfort

Lexus IS300 SportCross er et glimrende eksempel på at man trenger mer enn skinn og elektronisk utstyr for å skape en atmosfære av eksklusivitet. Med tanke på pris og konkurrenter føles denne bilen rett og slett ikke fornem nok.

Publisert
Sist oppdatert

640.000 kroner er mye og så mye må du faktisk betale for IS300 Sportcross med elektrisk justerbare skinnseter. Når en bil koster det samme som to gjennomsnittlige årslønner - brutto - blir forventningene høye. Og la oss like godt slippe katten ut av sekken med en gang - IS300 SportCross lever ikke opp til de forventningene vi hadde.

Hard plast

Det første vi reagerte på var interiørplasten. Ikke bare er den av den harde typen, noe som gjør at den kjennes billig ut - men i tillegg ser den billig ut. Luftdysene er også av den triste typen og ser ut som om de er hentet fra utgåtte Toyota-modeller. Vi har allerede omtalt det glorete girkasse-panelet - midtkonsollen blir ikke vakrere av den simple sigarett-tenneren og det billige plast-askebegeret.

Simple fonter

Bilen er utrustet med en tre digital-displayer. Samtlige preges av simple fonter. Og ikke nok med det. Fontene på radio-displayet er av en annen type enn fontene i kilometertelleren og klokken. Og apropos klokken - den opererer kun i 12-timers intervall.

Mangler dybdejustering

Det treekede og skinntrukkede rattet er i utgangspunktet både pent og godt å holde i. Men heller ikke her har Lexus klart å fullføre skikkelig. Rattet kan ikke justeres i dybden, noe som lenge har vært en selvfølge i denne prisklassen. I tillegg er spaken for den automatiske fartsholderen festet på en slik måte at den berørte våre lår ved store rattutslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer