Plass og komfort

Det er lett å trives bak rattet i Saab 9-5. Gode seter skal ha mye av æren for det.

Publisert
Sist oppdatert

Men det er ikke alt. Innvendig er det tenkt på det meste og det byr ikke på problemer å ta med seg verken mennesker eller ting.

Gode justeringsmuligheter

Setene foran passer kroppen godt. Du har god sidestøtte og du slipper og bli kastet rundt. Sitteputen er ikke lang nok, men en tilt-funksjon på setet redder en del av inntrykket. I tillegg til denne justeringen har du en arm som du kan jekke setet opp ned med. Korsryggen får sitt via et hjul som er lokalisert på yttersiden av setetryggen. Den virker ikke helt optimalt, men skrur du den helt ut kjenner du at seteryggen trykker litt ekstra. Passasjersetet har akkurat de samme justeringene som førersetet.

Skinn og litt ekstra

Interiøret i 9-5 Vector, som dette utstyrsnivået heter, er pent og gir en god kvalitetsfølelse. Setene er i skinn med innfelte stoffbiter og dette er standard på Vector. Rattet kan justeres både i høyde og dybde og er trukket i skinn hvorav to områder perforert. Rattet har også knapper til betjening av stereoanlegg, men de mangler lys og er vanskelig å bruke i mørket. Girkule og håndbrekk er også i skinn. En annen praktisk detalj er den doble solskjermen som gjør at du kan ha en rett ned foran deg og en langs sideruten samtidig. Instrumentene er veldig oversiktlige og særlig graderingen på fartsmåleren som er ekstra tydelig opp til 140 kilometer i timen. Her er det et tydelig skille med overgang til en annen skalering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer