Plass og komfort

Suzuki Ignis er en småbil. Det er tydelig, også når man kryper inn bak rattet.

Publisert

Med ett får man en sportslig følelse. Den friske fargekombinasjonen på setetrekket på vår gule Ignis, samt et tre-eket ratt sørger for det. Også instrumentene da. Sølvfarvet bakgrunn, og røde visere - ikke akkurat fremmende for god lesbarhet, men barskt...

Dårlig kjørestilling

Likevel forsvinner følelsen av sportslighet som dugg for solen i jakten på den perfekte kjørestilling. For den finner du ikke. Vel er sitteputens vinkel justerbar, men er du normalt lang ønsker du ikke å justere den. Løfter du sitteputen i bakkant oppnår du nemlig bare å miste den lille lårstøtten som er. Når rattet verken kan justeres i verken høyde eller lengderetning blir det ikke enklere. Og når venstrebeinet ikke betjener kjøtsjpedalen, har du ikke noe å hvile det på.

Resultatet er en kjørestilling som slett ikke tilfredstiller. En kjørestilling som blir slitsom på lange turer, og som slett ikke gir næring til begrepet komfort.

HÆ?

Det gjør heller ikke støynivået i bilen. For fra motor og dekk strømmer lyder inn i kupeen, og når denne symfonien blandes med vindstøy, sier det seg selv at lange etapper på landeveien blir en støyende affære. Riktignok er det bare et problem når hastigheten kryper opp mot, og over, 80 kilometer i timen, og ved hard akselerasjon - men like fullt irriterende. I bytrafikk er imidlertid støynivået i Ignis lavt, selv om du vil irritere deg over hjulopphengets rumling over korte og skarpe ujevnheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer