Plass og komfort

Med 218 hester under panseret, spoilerverk som får en Formel 1 bil til å se aerodynamisk ut og lavprofildekk, fremstår ikke Subaru Impreza WRX – rent visuelt - som komforten selv.

Publisert

Det er deilig å sette seg inn bak rattet på Subaru Impreza WRX. Deilig å kjenne seter som gir nærmest fullgod støtte både til rygg og til lår. Deilig, også fordi kjørestillingen er nær sagt perfekt.

Men så kommer skuffelsen, for et stykke opp i Østerdalen kommer følelsen av ubehag, en følelse som bunner ut i at man blir sliten – ikke av å kjøre – men av å sitte. Selv etter lange pauser, med innlagte fysikalske øvelser, kommer følelsen tilbake. Dermed var kanskje ikke setene like gode som første øyekast ga inntrykk av.

Hva med barn?

Heller ikke i baksetene er sittekomforten på topp. Sitteputen, så vel som ryggstøtten, er konturløse – her blir det ikke godt å sitte dersom sjåføren bestemmer seg for å bruke potensialet som bilen har. Likevel er det barnets opplevelse av baksetet som setter tankene i gang hos oss. For sikten forover begrenser seg til den bøtteformede seteryggen til fører og forsetepassasjer, og opp til vinduskanten er det høyt – to forhold som lett kan føre til at handleposen blir fylt av alt annet enn ferskvarer.

At Subaru heller ikke har utstyrt baksetet med skikkelige hodestøtter er under en hver kritikk. To små ”humper” er alt Subaru har montert for å beskytte baksetepassasjerene mot nakkeslengskader. Skjerpings, Subaru!!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer