Plass og komfort

Saab 9-3 SE 2,0t er en komfortabel bil, både for forsete- og baksetepassasjerer. Samtidig preges bilen av en del spesielle løsninger.

Publisert

Noen av Saabs løsninger er kun av det positive. For eksempel hullet inn til bagasjerommet, som befinner seg bak midtarmlenet til baksetepassasjerene. Dette hullet gjør det mulig å laste ski og andre lange gjenstander inn i bilen, samtidig som to personer har god plass i baksetet.

En annen positiv finesse er den automatiske aktiveringen av bakruteviskeren. Hvis frontruteviskeren er i bruk, aktiveres nemlig bakruteviskeren straks du setter girkassen i revers.

Borrelås på varseltrekanten

Borrelåsen på varseltrekantbeholderen er også en god idé, som sørger for at trekanten er lett tilgjengelig i bagasjerommet uten at den glir frem og tilbake under kjøring. Nattpanel-funksjonen er en annen raritet. For når du trykker på nattpanel-knappen, dempes all belysning bortsett fra speedometer-belysningen. Ifølge Saab skal denne funksjonen gi bedre nattesyn, noe vi ikke ser noen grunn til å betvile.

Nyttig eller eksentrisk?

Men, så kommer vi til de litt mer kontroversielle løsningene, som i hvert fall undertegnede kunne klart seg uten. For Saab er en av svært få bilprodusenter som har valgt å ha tenningslåsen mellom forsetene, og ikke der man er vant til å finne den, ved rattet. I tillegg må du sette girkassen i revers for å få ut tenningsnøkkelen. Sistnevnte løsning skal gjøre det vanskeligere å stjele bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer