Plass og komfort

Plassen i Avensis er som før, men setene har blitt bedre. Den lange testturen går bra uten at vi blir spesielt slitne. Støynivået ligger på et minimum og plassen er sjenerøs.

Publisert

Vel plassert inne i førersetet er det en ting som irriterer fra første stund. Hvorfor er det så få bilprodusenter som lager lengdejusterbare ratt? Dette burde være like selvfølgelig som at setet kan justeres frem og tilbake. I Avensis er det umulig å finne den perfekte førerposisjon fordi rattet sitter altfor langt unna setet. Her må mange skjerpe seg, inkludert Toyota.

Forbedret førermiljø

I den forrige modellen av Avensis var førermiljøet preget av mye plast og triste detaljer. Nå har interiøret blitt oppdatert på flere fronter, og spesielt midtkonsollen har blitt svært fin. Alle funksjoner, inkludert radio og CD-spiller, er integrert i en enhet som ser meget tiltalende ut. Det minner egentlig om designet i Lexus.

Gode seter

Setene har alltid vært bra i Avensis og dette er ikke noe unntak. Du sitter godt og setet støtter godt på de riktige stedene. Korsryggstøtten er justerbar, og solide sidevanger holder deg på plass når det går unna på det verste. For Avensis, tro det eller ei, har blitt en bil du gjerne presser litt mot grensene. Baksetet er som ei fjøl, men det fungerer greit. Det er som vanlig svært trangt til tre voksne i baksetet på en mellomklassebil, men for tre barn fungerer det fint. Baksetet har tre trepunktsseler og tre skikkelige hodestøtter. Vinduene fra B-stolpen og bakover er sotet veldig mørke, noe som hindrer oppvarming i solen og innsyn fra utsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer