Plass og komfort

Seat Ibiza Cupra er overraskende rommelig og har et kompakt og relativt eksklusivt interiør. Men heller ikke Ibiza Cupra er perfekt.

Publisert

Cupra er utrustet med såkalt delskinn. Det vil si at blant annet sidestøttene, hodestøttene, rattet og girspaken er trukket i skinn. Og dette holdt til at vi fikk en viss følelse av eksklusivitet. Interiørplasten er ikke polstret, men er heller ikke av den aller simpleste typen. Kupéen virker derfor i utgangspunktet ganske innbydende.

Skuffende knapper

Knapper og hendler er imidlertid med på å trekke inntrykket ned. Mange av knappene er nemlig harde og vanskelige å betjene og blinklyshendelen er unødvendig hard. Betjeningen av kjørecomputeren foregår via en knapp på vindusviskerhendelen som dyttes frem og tilbake. Dette er etter vårt syn en svært tungvinn løsning. Hvorfor ikke en trykknapp på enden av hendelen? Hjulene for betjening av setevarmere, frontlys og instrumentbelysning er heller ikke av de mest brukervennlige.

Oversiktlig display

Og apropos instrumentbelysning; undertegnede hadde ikke noe problem med å leve med den intensive rødfarven. Men omtrent alle som ble bedt om å uttale seg, syntes at det røde lyset var glorete og ubehagelig. Seat skal imidlertid ha skryt for det store displayet over radioen, til tross for at dette også er rødt. For vinduet gir god oversikt over både radio, kjørecomputer og klimaanlegg. Vinduet viser til og med dato, noe som er sjeldent å se i andre biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer