Plass og komfort

Interiør fra Audi A3, gode sportsseter og slett ikke så alt for dårlig med plass. Joda, Leon har andre egenskaper en bare å underholde på svingete vei.

Publisert

Man lider ingen nød bak rattet i Seat Leon. Slett ikke. Det skinntrukne rattet, med sine gode innstillingsmuligheter, faller godt i hendene - og kjørestillingen er bra. Instrumentene er - som vi allerede har vært inne på lettleste - og betjeningsorganene sitter logisk plassert.

Bra plass foran, brukbart bak

Bak rattet lider man med andre ord ingen nød i Leon, men det er ikke bare kjørestillingen som sørger for det. Også setene passer vår kropp utmerket, med god sidestøtte, lang sittepute som også gir god støtte til lårene og passe hard stopp som gir komfort på lange strekk. Plassmessig er det heller ikke mye å klage på i Leon. Både benplass, skulderbredde og ikke minst takhøyde er bra.

Like rosende kan vi dessverre ikke uttale oss om baksetene i Leon. For er du voksen - og litt over gjennomsnittet lang - vil du garantert få problemer med takhøyden. Og skulle bilens eier bli overentusiastisk med tanke på gutteturen til fjells, vil de tre kameratene som blir plassert i baksetet nok få samme forhold til hverandre som USA og Sovjetunionen hadde mot hverandre dra krigen var på det kjøligste. To voksne - av middels høyde - vil imidlertid ikke oppleve å bli utsatt for noen som helst form for overlast ved å bli plassert i baksetet, selv om lårstøtten er får dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer