Plass og komfort

A2 er like lang – eller like kort – som en Ford Fiesta eller en Peugeot 206 kombikupe. Men vi får følelsen av å sitte i en flerbruksbil som har krympet i vask.

Publisert

Det er flere aspekter ved A2 som gjør at den minner om en flerbruksbil: De veldig skråstilte A-stolpene og de små trekantformede vinduene ved A-stolpen. Videre det langstrakte dashbordet – som for øvrig er det siste vi ser av bilen der fremme. Å se snuten på bilen – eller for den saks skyld panseret, er i alle fall ikke mulig for undertegnede. Men den føles altså som en krympet flerbruksbil. Vinduene er små, kupeen er mørk, og vi får en veldig sammentrykket og innetrengt følelse.

Rommelig i bredden

Men kupeen er absolutt rommelig – i hvert fall dersom vi sammenligner den med andre biler på samme lengde. Plassen er god både i forsetet, baksetet og bagasjerommet. Vår bil var imidlertid kun registrert for fire, og med kun to sitteplasser i baksetet sier det vel seg litt selv at det i alle fall er godt med plass i bredden. Mot slutten av året vil du imidlertid kunne få A2 som 5-seter – for et tillegg i pris på 2.900 kroner.

Dype fotbrønner

For to byr altså ikke setebredden i baksetet på noe problem. A2 er bygget rundt noe som Audi kaller ”space floor concept”, som i praksis betyr at fotbrønnene til baksetepassasjerene er veldig dype og også dypere enn de foran. Dette gjør avstanden fra sitteputen til gulvet blir stor – slik at selv en voksen kan sitte med støtte under knærne og beina rett ned til gulvet. Såfremt ikke de to i forsetene breier seg veldig, eller du har svært lange bein, er ikke beinplass noe problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer