Plass og komfort

Bilens eksklusive design og britiske herkomst får noen kraftige riper i lakken.

Publisert

Det beste først: Rover 45 er en svært rommelig sedan i kompaktklassen, med en jevn fordeling av plassen. Med det mener vi at bilens bakseter og bagasjerom verken er best eller dårligst i klassen, men likevel: 420 liters bagasjerom er mer enn tilstrekkelig for de fleste, og de bilene som har større bagasjerom har mindre plass i baksetet enn Rover 45.

Baksetet i Rover 45 har både fin benplass og brukbar bredde for 3 ungdommer. For 3 store voksne blir bredden i snausete laget. Og både stofftrekket og sitteputens utforming bidrar til en rimelig komfortabel reise.

Når ryggen får en knekk

De lengste turene med Rover 45 ville vi likevel ha unngått, særlig om turen skulle tilbringes i forsetet. Joda, sitteputen er lang og gir god lårstøtte, sidestøtten er slett ikke verst, men korsryggstøtten er mildt sagt dårlig. Tre av våre testere noterte et stort minus i margen nettopp på grunn av mangelen på korsryggstøtte, som medfører at du kan bli sittende med nedsunket og bøyd rygg. Det blir man fort sliten av.

Fjæringskomforten bidrar derimot til at turen blir relativt behagelig, sterkest er bilen på normal landevei der den takler lengre ujevnheter på en fin måte. I lavere hastigheter og over skarpere dumper smeller og slår det til tider nokså kraftig i understellet (uten at det kjennes like dramatisk ut som det høres), og resultatet blir at man legger seg til en avslappet kjørestil i bytrafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer