Plass og komfort:

Ibiza er litt større enn Volkswagen Polo og litt mindre enn Golf. Når du sitter i Ibiza kjennes det ut som om du sitter i nettopp: en Polo eller en Golf.

Publisert

Vi har så vidt nevnt førermiljøet, som utvilsomt er i slekt med Polo. Da vi prøvekjørte Polo TDI for litt siden, bemerket vi det kraftige overhenget på midtkonsollen. Dette finner vi også i Ibiza, men i spanjolen er alle betjeningsorganer plassert på oversiden av overhenget, slik at det ikke er noe problem å nå noen av de. Problemet med denne spisse kanten er at den støter mot beina til den gjennomsnittlig høye mannlige føreren, og ved et eventuelt sammenstøt eller brå hendelser, vil denne kunne treffe kneet med uheldig utfall.

Et problem med førerplassen, er de manglende oppbevaringsstedene for småtterier som småpenger etc. Flaske- eller koppholdere er også ikke-eksisterende, til sammen blir dette ganske irriterende.

3-2-1-Varsko her

Kjørestillingen ellers er heller ikke ideell. Førersetet kan justeres i fire retninger: fremover og bakover, og opp og ned. Egentlig er ikke dette helt riktig, da høydejusteringen er svært upraktisk. Setet vippes bare oppover i bakkant, slik at når du når en viss høyde så er det bare å sette på hjelmen og brillene og gjøre deg klar til utskytning. Ingen behagelig løsning for de som er små og som samtidig vi se over rattet…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer