Plass og komfort

Plassforholdene er akseptable, men komforten lider. Igjen merker man sparekniven…

Publisert

Forsetene i Kia Shuma er ikke noe for mennesker med kroniske korsryggsmerter, for korsryggstøtten er ikke tilstedeværende - og til alt overmål tvinges den øvre delen av ryggen frem av setets konstruksjon.

Nei, noen seter for lange etapper er det definitivt ikke i Kia Shuma - trass i at sitteputens vinkel kan justeres.

Innvendig lukehengsler

Plassforholdene er likevel brukbare, for både takhøyden og skulderbredden er bra. Bak skal man imidlertid være gode venner dersom tre skal dele saligheten, men to har brukbart med plass - også til bena.

Bagasjerommet skal sluke 304 liter, eller 560 liter dersom man slår ned seteryggene - og det er lett å utnytte plassen. Igjen merker man imidlertid sparekniven, for bagasjelokket har innvendige lukehengsler - og som alltid tar mekanismen opp unødvendig plass.

Minustegn i kø

Lange dagsetapper i Shuma reddes til dels av et effektivt klimaanlegg, behagelig - om enn noe myk - fjæring og et ikke alt for høyt støynivå ved vanlig kjøring. Likevel står minustegnene i kø; vi har allerede kritisert forsetene, og når heller ikke kjørestillingen er ideel blir det tungt å tenke på at man skal tilbringe de neste seks timene bak rattet i Shuma. Men komforten lider også under motoren som er for svak, og ikke minst støynivået som går mot det uutholdelige etter hvert som motorens turtall øker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer