Plass og komfort

Alfa Romeo 166 plasserer seg fjellstøtt i storbilsklassen, og det merkes på den innvendige plassen. Derfor er det synd at detaljer ødelegger.

Publisert

Noen liten bil er Alfa Romeo 166 ikke, slett ikke faktisk - for den måler 4,7 meter i lengderetningen og 1,82 meter i bredden.

Målene kvalifiserer likevel ikke til tittelen "lengst i klassen", men "bredest" er så absolutt innen rekkevidde. Likevel virker bilen stor når du betrakter den fra utsiden, noe som ikke minst skyldes at bilen bare er 1,4 meter lav kombinert med bredden.

Kompromissenes rike

For trass i at bilen plasserer seg i storbilsklassen må du som sjåfør lære deg å leve med kompromissene. Dårlig benplass foran, og en rattvinkel som mer minner mer om førerplassen i en bybuss enn i personbil, blir ikke lett å kombinere - eller å like. For vår del fikk vi problemer med at vinkelen på ankelledd og kneledd ble i spisseste laget. Grunnen var at benplassen foran er for liten, og at rattet er montert for langt unna føreren. Dermed må setet frem for å nå rattet, og konfliktene oppstår. Problemene gir seg imidlertid ikke der, for vinkelen på rattet skaper også problemer - og dersom du skal få en avslappet kjørestilling må rattet justeres ned. Resultatet blir at lår og rattring må kjempe om plassen, samtidig som skaleringen på speedometeret forsvinner - leken "gjett din egen hastighet før politiet rekker å måle den" får dermed en helt ny dimensjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer