Plass og komfort

Italienske sportsbiler er ikke det første vi forbinder med superlativene "God plass" og "fin komfort".

Publisert

At vi i så måte ble positivt overrasket over Alfa 156 Selespeed skyldtes derfor kanskje ikke at den objektivt sett er så god på disse områdene, men at den i det minste er bedre enn forventet.

Og bakseteplassen er faktisk slett ikke verst, og baksetet er godt å sitte i for to voksne. Tre voksne sliter derimot med å få plass i bredden, men likevel: dette er et av mellomklassens mest komfortable bakseter.

I forsetet er det også brukbart med plass, men både midtkonsoll og ratt er trukket godt inn mot føreren slik at det virker trangere enn det faktisk er. De ekstremt langbente vil kanskje få problemer med at forsetet har en viss begrensning med hensyn til justering i lengderetning. Ellers er forsetene en sann fryd, med lang og god sittepute, god sidestøtte og fin korsryggstøtte. Setet kan justeres i vinkel, og rattet kan justeres opp/ned og inn/ut, slik at det er enkelt å finne en god sittestilling.

Sportsunderstell med fintføling

Alfa 156 har imidlertid noen småproblemer når det kommer til fjæringskomfort og støy. Selespeed er nemlig utstyrt med sportsunderstell som fungerer glemrende med tanke på kjøreegenskapene, men ved vanlig kjøring kjenner du hver eneste liten ujevnhet -- også ved kjøring på motorvei. Det kan bli litt slitsomt, men det er altså ikke slik at det er direkte ukomfortabelt med slag og støt, men man kjenner at understellet jobber hele tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer