Plass og komfort

Etter en uke sammen med galant 2,4 GDI er det i hvert fall én ting som er klinkende klart: Denne bilen er laget med tanke på komfort.

Publisert

Det er bare så altfor tydelig at komfort må ha stått i høysetet da Galant fikk utdelt sine bestanddeler: Understellet og fjæring er svært mykt og tydelig innstilt på komfort, og motoren og girkassen er valgt med tanke på nettopp komfort. Og som for å understreke disse egenskapene er det også tydelig lagt vekt på komfort i kupeen.

Gode justeringsmuligheter

Både sjåførsetet og forsetepassasjeren har elektrisk justerbare seter. Setene kan justeres i høyde, lengde og vinkel -- slik at du får en best mulig sittestilling. Sitteputen er lang og gir god støtte, noe som videre understrekes ved at vinkelen på sitteputen kan justeres slik den enkelte synes er best. God sidestøtte både til lår og rygg, og en manuelt justerbar korsryggstøtte som kan forbarme seg over ryggen og gir korsryggen den ekstra støtten den sårt trenger. Vi hadde ingen problemer med å finne en god kjørestilling, og hadde også god oversikt til alle kanter fra førerplassen.

Baksetet har mer plass enn komfort

Baksetepassasjerenes store mareritt er plass. Men bakseteplassen i Galant er faktisk rimelig bra. Selv om det heller ikke her er den helt store tumleplassen for langbeinte, er det nok med plass til å stable voksne bein uten de største lidelsene. Selvsagt avhengig av hvor storrommet de i forsetene er, så er det bra med plass til knær og tær. Sitteputen i baksetet har god lengde, men sidestøtten er ikke altfor bra. Sidestøtten til baksetepassasjerenes rygger konsentreres rundt sidestøtten inn mot dørene -- mot midten er ryggstøtten fraværende, og likeså blir sidestøtten for en passasjer på midtsetet dårlig. Kombinert med skinnseter er det svært vanskelig å holde seg på sin plass i baksetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer