Plass og komfort

En Volvo S80 ser stor ut - og er det også. Men hvordan er egentlig bilen på langtur, har den atmosfære og komfort til å hevde seg?

Publisert

Det er ikke mye tankevirksomhet som kreves for å plassere Volvo S80 i storbilklassen sammen med Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.

Og det setter naturligvis store krav, ikke bare til plass og komfort, men også til finish og atmosfære.

Eksklusivt og oversiktlig

Nå er ikke det noe problem i S80, for du føler deg nesten som hjemme med en gang du har lukket døren og lar skinnlukten -- vår bil var utstyrt med skinn-/stoffinteriør til 16.600 kroner ekstra -- trenge inn i neseborene. Øynene for også sitt der de fylles med imitert treinteriør og lakkerte plastpaneler. Joda, Volvo har greid å lage en atmosfære i S80 som det er lett å trives med.

Oversiktlig er det også, trass i et mangfold av knapper og brytere - som takket være rattbetjening av de viktigste funksjonene knapt trengs å røres ved vanlig kjøring.

Som sofaen hjemme

Det hjelper likevel lite med atmosfære og eksklusivitet dersom ikke komforten også er ivaretatt. Igjen scorer S80. Og det til gangs, for de som søker etter en sportslig bil kan slutte å lese her og nå -- S80 er så fjernt fra sportslig som den er fjernt fra ukomfortabel. Setene, som kan se litt uformelige ut ved første øyekast, griper om kroppen din og sørger for at kjøreturen blir så behagelig som mulig - men noen sportsseter som holder deg på plass ved hurtig svingkjøring er de ikke, det er mer som å synke ned i sofaen hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer