Plass og komfort

Firehjulsdrift er plasskrevende, og firehjulsdriften i Octavia 4x4 er slett ikke noe unntak. Likevel bør plassen som er til rådighet tilfredstille de flestes behov.

Publisert

Det er ikke mye galt å si om førerplassen i Octavia, bortsett fra at den kanskje er litt stram og nøktern. Men det har samtidig sine fordeler, for ingen kan klage over at førerplassen er uoversiktlig eller rotete, her sitter nemlig alt der du forventer å finne det. Det eneste unntaket er klimaanlegget som er montert for lavt.

Harde seter

Setene derimot er hardere enn hva vi fant komfortabelt, men det hjelper litt at setene gir god støtte. Men det er ikke like lett for alle kroppsfasonger å finne en behagelig kjørestilling. Det kan bli ukomfortabelt når dagsetappene blir lange. Heller ikke baksetepassasjerene frister noen tilværelse på silkeputer, også her er stoppen for hard.

Plass er det derimot nok av. Takhøyden foran og i baksetet holder for de fleste, og benplassen er bra. Tre voksne i bredden i baksetet går også fint, men midtplassen egner seg ikke for lengre turer. Det kan det også virke som om Skoda selv har skjønt: Hodestøtter og trepunkts belte mangler nemlig til personen som blir henvist til midtplassen i baksetet.

Lengre fjæringsvei på 4x4

Sammenliknet med en Octavia som trekker på forhjulene har Skoda "løftet" Octavia 4x4 med 23 millimeter. Dermed har fjæringsveien økt, noe som har bedret fjæringskomforten. Fortsatt er det imidlertid rom for forbedringer over små og skarpe ujevnheter, men Octavia absorberer lengre ujevnheter med glans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer