Plass og komfort

Plassmessig skiller Viggen seg lite fra de andre utgavene av 9-3, men setene er i en klasse for seg.

Publisert

Det sier seg nesten selv: For med et navn som stammer fra et jagerfly, krefter nok til få håret til å reise seg og fartsressurser på den ekstreme enden av skalaen er tilsynelatende ikke komfort 9-3 Viggen sin høyeste prioritering.

Seter i toppklasse

Derfor blir vi like forundret hver gang vi stikker nøkkelen i tenningslåsen mellom setene og legger ut i Oslos etterhvert slitte asfaltjungel. For 9-3 Viggen er slett ikke ukomfortabel, og selv om de korte ujevnhetene finner veien forbi understell og fjæring, forsvinner de mykt i de komfortable setene. Nok en gang er det altså setene som redder 9-3 hva gjelder komfort. Den lange sitteputen gir nemlig utmerket støtte under lårene, og sideveis sørger kraftige sidevanger for at du blir i setet.

Baksetene i Viggen er de samme som du finner i 9-3 Business med 130 hester, men i Viggen er de kledd i skinn. Dermed blir aldri baksetene plassen man aller helst vil oppholde seg. Grunnen er dårlig sidestøtte og utilstrekkelig støtte under lårene.

Bra med plass

Fem voksne reiser fint i Viggen, og selv om det kanskje ikke ser ut som om det er mye plass til rådighet i svenskens interiør er sannheten en litt annen. For såvel foran som bak er det plass nok, og bagasjerommets 451 litere skulle holde for de flestes behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer