Plass og komfort

Med nøklene til en ekte GTi i lommen er ikke bagasjeplass og praktiske løsninger det første man tenker på. Tankene går heller til utformingen av bøttesetene, kjørestillingen og oversikt. Har 206 GTi det som trengs?

Publisert

Peugeot 206 GTi er en småbil og det setter definitvt visse begrensninger til hva du kan slepe med deg av kofferter og ryggsekker når du skal på tur. For 245 liter med bagasjeplass har en tendens til å fylle seg opp faderlig fort. Gode nyheter for de som har tenkt å bruke 206 GTi som flyttebil er det imidlertid at baksetene kan legges ned. Da øker også bagasjeplassen betraktelig, og 1.130 liter bør holde for de fleste.

Komfortable forseter, men dårlig kjørestilling

Forsetene i 206 GTi er komfortable samtidig som de sørger for å holde deg på plass når kurvene kommer tett. Sidestøtten både til lårene og ryggen er bra, og støtten under lårene får godkjent. Vi savnet imidlertid muligheten til å kunne justere korsryggstøtten manuelt.

Men det hjelper lite med komfortable seter når kjørestillingen får stryk. Uansett hvor mye man justerer sete og ratt er det nærmest komplett umulig å finne den rette avstanden til både ratt og pedaler. Dette skyldes i første rekke at rattet bare kan justeres i høyderetning, ikke i lengde. Resultatet blir et kompromiss, og en kraftig vinkel i kne- og ankelleddet. På lengre turer blir det slitsomt og ukomfortabelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.