Plass og komfort

Med en ytre lengde på 475 cm er Clarus en av de lengste bilene i mellomklassen. Det merkes knapt.

Publisert

For med denne lengden burde Clarus faktisk greie å hevde seg blant storbilene, Clarus stv. er for eksempel 8 cm lengre enn Mondeo og Passat stv., og 9 cm lengre enn Mazda 626 stasjonsvogn, og hele 26 cm lengre enn Vectra stv og 18 cm lengre enn Avensis stasjosnvogn.

Til tross for sitt åpenbare fortrinn i forhold til disse bilene, har ikke Kia greid å utnytte dette til Clarus’ fordel. Bagasjerommet i bilen er nemlig på svake 351 liter, bare litt større enn bagasjerommet i en Golf…

Brukbart baksete

Clarus kan til en viss grad forsvare elendig bagsjeromsplass med det faktum at baksetet er flyttet så vidt langt bak at benplassen i baksetet er fullt ut akseptabel. Clarus er også så vidt bred at 3 personer sitter rimelig greit der bak, desto mer synd at det bare finnes to 3-punktsbelter og to hodestøtter i baksetet.

Plassforholdene i forsetet er også gode, men vi hadde store problemer med setene. Sidestøtten var nesten voldsom, problemet er et sidevangene på setet er så kraftige og så smale at man nærmest må presse seg på plass. Korsryggstøtten var heller svak, og dermed klaget testsjåførene over at ryggen fikk en unaturlig stilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.