Plass og komfort

Det er vel knapt egnet til å overraske noen at komforten i denne rullende dagligstuen av en bil er i toppklasse, og ingen vil vel betvile at også plassen strekker til. Men det gjør det jo også i mange andre biler, hva gjør denne så spesiell?

Publisert

"Pulse" står det på en knapp som er montert i forkant av setet. Vi plasserer en forventningsfull finger på knappen og trykker til. Ingenting skjer, bortsett fra at et rødt lys i knappen tennes. Men så, forsiktig og med følelse blåses korsryggstøtten opp, og like forsiktig slippes luften ut - før det hele gjentar seg.

En nytelse..

Det er lite å kritisere Mercedes-Benz for når det gjelder setene i S-klassen. Her kan du justere sitteputens lengde, setets helling, høyde, ryggstøttens vinkel og hvor hardt sidevangene skal presse inn mot ribbeina dine. Og blir det for varmt er en vifte som blåser kaldluft ut gjennom perforeringer i setet like selvfølgelig som varme i setene.

Og det fungerer, for du kan kjøre atskillige mil før du engang er i nærheten av å bli stiv og støl. Det er, sagt med andre ord, en nytelse å hvile kroppens mer kjøttfylte sted i denne Mercedesens myke hudseter.

Mye verre er det ikke i baksetet. Trinnløst, og naturligvis elektrisk, kan du justere seteryggens helling. Og et lite hjul på siden av setet lar deg justere korsryggstøtten i fem trinn. Sjeldent har det eksistert ett bedre sted å lytte til de seneste børsmeldingene, eller å diskutere storpolitiske utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.