Plass og komfort

Til å være småbil er Yaris overraskende fleksibel og komfortabel – så lenge du slipper å sitte på bakerste rad.

Publisert

Småbiler pleier å være trange affærer, og det er jo lett å forstå når både motor, bagasjeplass og seter til fem skal samles på snaue fire meter.

Fleksibelt bagasjerom

Toyota har imidlertid løst det problemet på en ganske så genial måte. De har nemlig kommet frem til konklusjonen at det faktisk oftere trengs plass til mennesker enn til masse bagasje. Derfor har du muligheten til å forskyve baksetet i bilens lengderetning, og med baksetet i bakerste posisjon er benplassen til voksne på nivå med en litt rommelig mellomklassebil.

Problemet da er at bagasjeplassen skrumper inn som en sviske. Med baksetet i bakerste posisjon rommer Yaris 205 liter bagasje, mens plassen økes til 305 liter med baksetet i forrerste posisjon - da forsvinner imidlertid plassen i baksetet.

Baksetet er i tillegg delt i forholdet 60:40, samtidig som det kan vippes opp. Dermed danner baksetet en beskyttende vegg mot store og tunge kolli som måtte befinne seg i lasterommet.

Instrumenter i flytende krystall

Det er uvant å sette seg inn bak rattet i Yaris. For de gode gamle instrumentene er erstattet av lysende, digitale, instrumenter - som er flyttet til midten av dashbordet. Men det er ikke alt. Toyota har forsket på området og har funnet ut av at ved å gi instrumentene en tredimensjonel effekt forbedres lesbarheten, samtidig som øyet slipper å skifte fokus. Derfor ser det ut som om instrumentene svever inne i sitt lille sorte hull - og det fungerer. For, med unntak av turtelleren, er instrumentene lettleste og klare - også i sollys og etter mørkets frembrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer