Plass og komfort

I stasjonsvogner i storbilklassen legges det oftere vekt på fleksibilitet enn på plass, Saab 9-5 Estate er et hederlig unntak i så måte.

Publisert

Bagasjerommet i Saab'en er nemlig digert, og er det ikke nettopp dette som er poenget med en stasjonsvogn -- at du skal kunne ha plass til nær sagt hva som helst? Og når Saab skulle lage stasjonsvogn av 9-5 måtte de naturligvis forsøke å banke hjemmekonkurrent Volvo.

I utgangspunktet kan det høres ut som en nærmest håpløs oppgave når vi vet at Volvo S70 er en av de plassmessig best utnyttede stasjonsvognene i storbilklassen. Dens bagasjerom er på imponerende 960 liter med baksetene oppe, og hele 1.961 liter med baksetene nedfelt (mål i henhold til VDA-norm).

Og Saaben blir slått når det er passasjerer i baksetet, da rommer bagasjerommet 890 liter. Men legg ned baksetene, og bilen svelger unna imponerende 2.067 liter bagasje. I tillegg har bagsjerommet snertne løsnigner med foldbar tildekking, uttrekkbar plate i bagasjerommet for å gjøre lasting og lossing av tunge gjenstander enklere, samt langsgående skinner for skikkelig festing av bagasjen. Bilen kan i tillegg utstyres med separate 12V uttak til for eksempel en kjøleboks i bagasjerommet.

Virker trang

I forsetene er det tilsynelatende trangt, og enkelte i testapanelet reagerte negativt på dette. Årskaen til at det virker trangt, er at midtkonsoll og instrumentpaneler er trukket så nær sjåføren som mulig. Det er ideelt med hensyn til førermiljøet, men inntrykket er at "cockpit" -- for man får skikkelig fly-følelse i Saab 9-5 -- er trang, men det er faktisk brukbart med plass fremme i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer