Plass og komfort

Franske bilprodusenter er kjent for å lage rommelige biler, og Citroën er kjent for å lage biler med svært god komfort. Klarer de med Xantia Activa å kombinere det beste fra begge verdener?

Publisert

Å gi et objektivt svar på spørsmålet er nærmest umulig, siden vi alle har forskjellige oppfatninger om hva som er komfortabelt eller ikke, i alle fall når det kommer til de siste, avgjørende detaljer.

Men med hensyn til plassforhold, er det mindre tvil, her kan vi forholde oss til objektive mål. Og da kommer Xantia hyggelig ut når man sammenlignere bilen med konkurrenter i mellomklassen som, Opel Vectra, Ford Mondeo, Peugeot 406, Nissan Primera og Toyota Avensis.

Fin balanse

Xantia er ikke best på alle områder når vi sammenligner dissee bilene. Den ligger nær toppen med hensyn til bagasjeplass, Xantias bagasjerom sluker 480 liter bagasje, som bare overstiges av Toyota Avensis på 496 liter og Nissan Primera med 505 liter. Peugeot 406 kan skilte med hele 526 liter bagasjerom, men sammenligningen blir ikke helt riktig siden vi ellers har sammenlignet kombi-kupéer, mens 406 bare leveres som sedan eller stasjonsvogn.

Heller ikke med hensyn til plassen i for- og baksetet er Xantia størst og best, men den hevder seg helt i topppen i alle disipliner, og må regnes som en av de beste all-rounderne i mellomklassen, og den har uansett nok av plass til å fortjene betegnelsen “en rommelig familiebil”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer