Plass og komfort

De ytre målene på de to bilene er nokså like, og heller ikke innvendig er det mye som skiller. Detaljene avgjør kampen...

Publisert

Kupeplassen avgjøres av tre dimensjoner; skulderbredde, benplass og takhøyde. Men en ting er de faktiske mål, en annen ting er inntrykket en bil kan gi av luft og rom.

Forden er i utgangspunktet den bilen som virker mest trang. Det dominerende dashbordet, utstrakt bruk av mørke materialer, og ikke minst det faktum at midtkonsoll og dashbord er trukket så nær forsetene som mulig, skaper inntrykket av at dette ikke er en rommelig bil.

Så er kanskje ikke plassen i forsetene like god i Focusen som i Golfen, men den er tilstrekkelig for selv de mest langbente av oss. Det som derimot er tilfelle, er at plassen i baksetet er adskillig bedre i Ford Focus enn i Golf, særlig med hensyn til takhøyde og benplass.

Synet bedrar

I Golfen bidrar den gode takhøyden foran til å gi inntrykk av at plassen er svært god. Dessuten er midtkonsoll og ratt plassert høyt oppe, slik at de to foran tilsynelatende har allverdens plass. Og plassen foran er bedre i Golf enn i Focus, men for en barnefamilie er dette av underordnet betydning.

Bagasjerommet i Focus er dessuten større enn i Golf, selv om det bare skiller beskjedne 20 liter (330 mot 350 liter). Her skal VW ha ros for å ha utstyrt Golfen med praktiske lastekroker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer