Plass og komfort

Med høytrykksturbo og sportsunderstell sier det seg selv at vår testbil neppe er den mest komfortable, likevel ble vi positivt overrasket...

Publisert

Og det er -- nær sagt som vanlig -- setene som redder Saab'en. De ekstremt høye stolryggene gir aldeles utmerket støtte til ryggen, og sitteputene er også mer enn lange nok for å tilfredsstille våre krav. Sidestøtten er imidlertid ikke like god, og det er synd -- det setter nemlig klare begrensninger for hvor komfortabelt svingete veier kan forseres.

Også understellet byr på overraskelser, selv om bilen har et senket sportschassi takler den både større og mindre dumper på en utmerket måte, og særlig imponerende er bilens retningsstabilitet på dumpete vei.

Hva fjæringskomforten angår, er Saab'ens svakeste side skarpe dumper i lave hastigheter, da fjæringen kan virke litt stumpete.

Støysvak svenske

Totalinntrykket er likevel at Saab'en er en svært komfortabel bil. Alle brytere, knapper og hendler er solid utført, og etterlater et gedigent inntrykk. I tillegg byr bilen på et svært lavt støynivå, som bare understreker inntrykket -- dette er en bil du gjerne kjører langt med, uten å bli sliten.

Det sørger også førermiljøet for. Alt av betjeninger er plassert i nærheten av sjåføren, og er lett tilgjengelig. Rattbetjenening av det ypperlige stereoanlegget er definitivt et pluss, både for komforten og ikke minst for trafikksikkerheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer