Plass og komfort:

Saxo er på mange måter en typisk småbil, den er rommelig i forhold til ytre mål, men mangler de smarte løsningene som byr på ekstra plass. Men det er neppe det viktigste når det står VTS på bagasjeluken!

Publisert

VTS selges nemlig utelukkende som 3-dørs kombikupe -- hvilet betyr at passasjerer som skal inn i baksetet må åle seg inn bek seteryggen på forsetene. Men det bryr neppe VTS-kundene seg om, de kjøper i første rekke bilen fordi den har et appelerende design og god komfort.

For Saxo er utvilsomt en av de mest komfortable bilene i sin klasse. Små og store dumper slukes nær sagt i alle hastigheter, uten at retningsstabiliteten påvirkes i nevneverdig grad.

Rumlende fransk

I likhet med storesøster Xsara, har ikke Citroën tydd til ukonvensjonelle løsninger i form av hydraulisk fjæring og andre finurligheter som vi finner i de største Citroënene -- Xantia og XM. Likevel er det liten tvil om at det finnes franske ingeniører som vet å sette opp standardløsninger på en komfortabel måte.

Det er nemlig ingenting spesielt oppsiktsvekkende ved løsningene i Saxoens hjuloppheng, annet enn at den er forbausende komfortabel, de enkle løsningene tatt i betraktning.

Men et forhold må vi påpeke; du hører dumpene, selv om du ikke føler dem i nevneverdig grad. Hjulopphenget etterlater ingen tvil om at du nettopp har kjørt over en skarp asfaltskjøt, men så lenge det bare er i form av en lyd, snarere enn som et spark i spinalen, er franskmennene tilgitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer