Plass og komfort

Norske veier setter store krav til bilens understell og fjæring. Takler italienske Fiat Bravo norske telehiv og hullete bygater på en tilfredstillende måte? Og passer bilen for høyreiste skandinaver?

Publisert

Fiat Bravo er ganske nøyaktig fire meter lang, men passer nordmenn som hånd i hanske. Plassen foran er mer enn bra nok, med generøs benplass, bra skulderbredde og en takhøyde som ikke bør la noen ønsker stå åpne. I baksetet står det heller ikke så verst til, både benplass og takhøyde holder for voksne mennesker. Tre voksne i bredden blir likevel litt vel intimt.

Lite bagasjerom

Men prioriteringen av plass i kupeen har gått på bekostning av bagasjeplassen. Og selv om laste- og lossehøyden er lav, er det begrenset hva du får stablet inn gjennom bakluka før det sier stopp. For lastekapasiteten er ikke på mer enn 280 liter, noe som er lite sammenliknet med i Opel Astra. Astra er bare åtte centimerer lengre enn Bravo, men greier å svelge nøyaktig 100 liter mer enn italieneren.

Myk og god

Både seter og fjæringen i Bravo er myk - kanskje i mykeste laget for enkelte. Vi lot oss derimot begeistre av fjæringen som uten å mukke tok opp kampen med hullete småveier og gjenstridige trikkeskinner i hovedstaden. Ute på landeveien er det heller ikke mye å utsette på italieneren. En slik fjæringskomfort er det lenge mellom hver gang man opplever i en bil av denne typen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer