Plass og komfort

Med en lengde på 2,5 meter, er Smart den desidert korteste bilen på det norske markedet.

Publisert

Nærmeste konkurrent i lengde, er Think, som er hele 2,99 meter lang.

Parkere på tvers

Den beskjedne lengden gjør at du får sneket inn bilen din i luker som andre bileiere bare kan drømme om. Den er dessuten så kort at hele bilen kan parkeres på tvers – du slipper altså å lukeparkere, og kan kjøre Smarten med snuten rett inn. Dermed trenger du ikke en glippe større enn 1,5 meter, som er bilens bredde. Du må imidlertid huske å ta hensyn til Vegtrafikklovens §3, som sier at du ikke må parkere til hinder for annen trafikk. Vi får bekreftet fra Trafikksjefens etat at vi trygt kan parkere på tvers i en stille, rolig og bred gate – derom du ikke er til hinder. For øvrig må du huske å parkere innenfor strekene på oppmerkede plasser.

Justerbart ratt å foretrekke

Smart har bare plass til to, og litt bagasje. Setene er justerbare i lengeretning, og i ryggvinkel. Sidestøtten til ryggen er fin, men sidestøtten til lårene er svak – for ikke å si komplett fraværende. Sjåførens kjørestilling kunne vært mye bedre dersom det hadde vært mulig å justere rattet. Dette sitter imidlertid bom fast, og er ikke mulig å bevege i noen som helst retning. For vår anatomi satt det nok litt høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer