Plass og komfort

Harde seter, enda hardere fjæring og nyrebelte som standard? Må drømmen om en GTi-bil samtidig være vissheten om at hver en ujevnhet vil skape alvorlige traumer for sjel og sjelett?

Publisert

Vi ser ikke akkurat med lengsel etter sporveiens trikkeskinner, og Oslo Vei sine hullete gater. Ei heller etter brostein.

Grunnen er i vårt tilfelle gul, og heter Seat Ibiza Cupra.

Som en hjelpeløs dukke

For maken til ukomfort skal du lete lenge etter, fjæringen er steinhard og setene likeså - og når kjørestillingen heller ikke er optimal blir ikke Seat Ibiza Cupra bilen man trives i når byturen skal foretaes. Ute på landeveien er heller ikke Ibiza optimal, mye støy fra harde sommerdekk utmatter trommehinnene - men på landeveien er i alle fall fjæringskomforten noe bedre.

Også er det setene. For med skinnkledde sidevanger, og stofftrekk på både sitteputen og ryggstøtten ser de innbydende ut. Men synet kan bedra, og gjør det i dette tilfellet. Problemet er at støtten setet gir rett og slett er for dårlig. For ved hurtig svingkjøring - som tross alt er en av medaljegrenene til Ibiza Cupra - blir du hivd rundt som en hjelpeløs dukke før du treffer sidevangene med et brak, og ved kjøring på landevei søker ryggen hjelpeløst etter støtte.

Frykten slipper

I så måte er Peugeot 206 GTi bedre. For understellet er mykere, ja faktisk på grensen til det komfortable. Fortsatt er det riktignok stivt, men du slipper frykten for akutt skiveprolaps over trikkeskinner og tenner som klaprer når dekkene ruller over brostein. Utenfor bygrensene er 206 GTi blant de snilleste guttene i klassen, for støynivået er behagelig lavt - så lenge du ikke bruker turtallsregisteret - og store ujevnheter slukes effektivt og komfortabelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer