Plass og praktiske løsninger

Nye Astra stasjonsvogn er stor nok til å gjøre tjeneste som en fullverdig familiebil. Lasterommet er praktisk og lettbrukt.

Publisert
Sist oppdatert

Fra frontlykt til B-stolpe er Astra stasjonsvogn identisk med kombi-versjonen, som vi kjenner godt fra tidligere omtaler. Det mest interessante denne gangen er derfor bilens bakre halvdel.

Det første vi bet oss merke i, er at øvre del av bakdørene ikke er strukket like langt bakover som i kombi-versjonen. I stedet har stasjonsvognen klassiske bakdører som vinkles fremover fra vinduskarmen og opp. Det kan derfor ved første øyekast se ut som om adgangen til baksetene er dårligere i stasjonsvognen enn i kombien.

Bredere bakdører

Men etter å ha åpnet døren, fant vi ut at adgangen til baksetene overhodet ikke er noe problem. Fordi stasjonsvognutgaven har ni centimeter lengre akselavstand enn kombi-versjonen, har nemlig Opel kunnet plassere bredere bakdører på stasjonsvognen. Om Opel har benyttet den økte akselavstanden til å også øke benplassen i baksetene, eller om lasterommet er prioritert, er vi foreløpig ikke helt sikre på. Men dette er egentlig ikke spesielt interessant, da bakseteplassen i både kombi og stasjonsvogn er fullt ut tilstrekkelig for voksne.

Praktisk lasterom

Men lasterommet er kanskje det som imponerer mest. Her er nemlig det meste i orden. Bakluken åpner seg høyt nok til at voksne ikke står i fare for å skalle, innlastingsåpningen er stor og ukomplisert og innlastingshøyden lav. Inn- og utlasting er svært enkelt fordi man slipper å forholde seg til noen kant og nedre del av åpningen beskyttes av en plate i rustfritt og ripefritt stål. Sideveggene er riktignok ikke like rette som i Audi A4, men rettere enn det som er vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer