Plassutnyttelse og design

Lang akselavstand og smarte løsninger sørger for at Opel Meriva byr på langt mer plass enn den utvendige størrelsen skulle tilsi.

Publisert
Sist oppdatert

Meriva er altså bare 404 centimeter lang, 11 centimeter kortere enn en Volkswagen Golf. Likevel oppleves Meriva som en mer romslig bil. Forklaringen er blant annet å finne i akselavstanden. Opel har nemlig valgt å plassere hjulene helt ute i karosseriets hjørner, noe som gir en akselavstand på hele 263 centimeter. Til sammenligning er det 251 centimeter mellom Golf-navene.

Alt kan flyttes frem

Fordelene med å plassere hjulene på denne måten, er blant annet at motoren kan plasseres langt fremme. Dette, kombinert med en fremskutt frontrute, betyr at man kan flytte ratt, pedaler og forseter lengre frem. Dermed frigjøres plass til baksetepassasjerer og lasterom.

Den store akselavstanden betyr også at de bakre hjulbuene havner langt bak i bagasjerommet, noe som åpner for å skyve baksetene bakover uten å krasje med hjulbuene.

God takhøyde

Meriva er også høyere enn ordinære småbiler, drøye 169 centimeter, noe som gir god takhøyde. God takhøyde betyr at man kan gi forsetepassasjerene en oppreist sittestilling, noe som igjen betyr at disse kan plasseres lengre frem i kupeen. Også her er resultatet forbedret baksete- og lasteromsplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer