Plassutnyttelse og design

Lang akselavstand og smarte løsninger sørger for at Opel Meriva byr på langt mer plass enn den utvendige størrelsen skulle tilsi.

Publisert
Sist oppdatert
Plassutnyttelse og design


Meriva er altså bare 404 centimeter lang, 11 centimeter kortere enn en Volkswagen Golf. Likevel oppleves Meriva som en mer romslig bil. Forklaringen er blant annet å finne i akselavstanden. Opel har nemlig valgt å plassere hjulene helt ute i karosseriets hjørner, noe som gir en akselavstand på hele 263 centimeter. Til sammenligning er det 251 centimeter mellom Golf-navene.

Alt kan flyttes frem

Fordelene med å plassere hjulene på denne måten, er blant annet at motoren kan plasseres langt fremme. Dette, kombinert med en fremskutt frontrute, betyr at man kan flytte ratt, pedaler og forseter lengre frem. Dermed frigjøres plass til baksetepassasjerer og lasterom.

Plassutnyttelse og design


Den store akselavstanden betyr også at de bakre hjulbuene havner langt bak i bagasjerommet, noe som åpner for å skyve baksetene bakover uten å krasje med hjulbuene.

God takhøyde

Meriva er også høyere enn ordinære småbiler, drøye 169 centimeter, noe som gir god takhøyde. God takhøyde betyr at man kan gi forsetepassasjerene en oppreist sittestilling, noe som igjen betyr at disse kan plasseres lengre frem i kupeen. Også her er resultatet forbedret baksete- og lasteromsplass.

Elegant

Plassutnyttelse og design


Merivas design er ikke bare smart, vi synes i tillegg Meriva er en elegant bil. Til tross for at Meriva er både kort og høy, virker den dynamisk, noe som delvis skyldes de store vindusflatene. Merivas A-stolpe er nemlig delt, noe som har gitt plass til et ekstra sidevindu. Dette ekstra vinduet flukter med de følgende tre vinduene, noe som får bilen til å se lengre ut.

Takket være sortlakkerte stolper og litt visuell hokus-pokus ser det på litt avstand ut som om de fire vinduene går i ett, noe som gir et moderne uttrykk. De markerte hjulbuene skaper en fin kontrast til bilens myke linjer og både front-, tåke- og baklykter kler bilen godt.

Men hvordan er bilen å kjøre? Og hvilke motoralternativer er tilgjengelig? Les mer om motorer og kjøreegenskaper her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer