Frossen bildør og lås

Plastpose-trikset kan løse problemet

Umulig å få opp bilen i kulden? Her får du ekspertrådene.

BOM FAST: Om bildører og lås er nedfrosset, kan du løse dette på flere måter. Få tipsene i artikkelen under. Foto: NTB Scanpix.
BOM FAST: Om bildører og lås er nedfrosset, kan du løse dette på flere måter. Få tipsene i artikkelen under. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste du trenger på travle vinterdager er en nedfrosset bil som er umulig å få åpnet opp. Velkjente utfordringer som frosne dører eller lås, is på vinduene eller i det hele tatt en bil som ikke vil starte, kan skape frustrasjon hos de fleste av oss.

Her finnes det heldigvis flere metoder du kan ta i bruk for å både forebygge eller løse problemet når det først har skjedd.

Når døren sitter fast

Bilen kan låses opp, men dørene er fryst fast: akk, så irriterende!

Det første du bør gjøre, er selvsagt å ta en runde på hele bilen og sjekke om noen andre dører ikke er fryst fast, sier Ole Brage Hodt, butikksjef hos Thansen AS i Haugesund:

- Alternativt kan du dytte litt rundt døren med hånden for å «bryte» isen som hindrer deg i å komme inn. Men pass på at du ikke tar i for mye, presiserer Hodt.

Jan Erik Pedersen, markedssjef hos Mekonomen, forteller at han selv har stått i den situasjonen hvor han til slutt endte med å helle lunkent vann på døren for å i det hele tatt komme inn i bilen.

- Hvis du virkelig ikke kommer inn i bilen, er det kun én ting som løser problemet, og det er å tine isen, sier han til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer