Fartskontroll:

Politiet fikk hakeslepp

Begrepet «førerhund» fikk plutselig en ny betydning.

STOPPET: Slovakisk politi ble ikke imponert over hvordan hunden var plassert i bilen. Foto: Politiet
STOPPET: Slovakisk politi ble ikke imponert over hvordan hunden var plassert i bilen. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag i forrige uke la slovakisk politi ut et Facebook-innlegg for å minne folk på viktigheten av forsvarlig sikring av dyr i bil.

De la også ved et oppsiktsvekkende eksempel på hvordan det ikke skal gjøres.

I innlegget forsikrer politiet at bildet ikke er redigert eller forfalsket på noen måte.

- Smilte til kamera

Videre skriver de at det ble tatt under en fartskontroll ved den slovakiske byen Šterusy, nordøst for hovedstaden Bratislava.

- Politiet i Senica trodde ikke sine egne øyne. I stedet for et bilde av føreren av bilen, satt en brun jakthund lydig i førersetet og smilte til kamera, skriver de.

Den 31 år gamle bilføreren ble i utgangspunktet stoppet for å ha kjørt for fort. Han skal så ha forklart at hunden plutselig hadde hoppet opp i fanget mens han kjørte.

- Kan sette liv i fare

Men politiets egne opptak viste ingen tegn til brå bevegelser i bilen like før den ble stoppet.

- Ved transport av hund, husk å ivareta sikkerheten til dyret og passasjerer om bord. Selv et lite dyr kan sette liv og helse i fare under kjøring, skriver de.

Bilføreren ble bøtelagt på stedet. Det opplyses ikke om han ble ilagt bot for fartsoverskridelsen, uforsvarlig sikring av hund eller begge deler.

I Norge er det påbudt å sikre all last i et kjøretøy - også kjæledyr.

- Du må ikke ha hunden løs i bilen. Det er ikke trygt for hunden, sjåføren eller passasjerene. Den kan bli kastet fram i en bråstopp og i verste fall skade både seg selv om andre, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Hunden bør derfor sikres i et transportbur eller i en sele som er godkjent for transport av hund i bil.

NON STOP: En intens stund mellom en hund og en kenguru. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer