Politiet gjennomfører ekstrakontroller denne uka

Denne uka er det ekstra fokus på mobilbruk i bil og beltebruk.

MOBILBRUK I BIL: Assisterende UP-sjef, Roar Skjelbred Larsen, sier at bruken av mobil i bil fortsatt er høy. Foto: Shutterstock
MOBILBRUK I BIL: Assisterende UP-sjef, Roar Skjelbred Larsen, sier at bruken av mobil i bil fortsatt er høy. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på sine Facebook-sider, varsler Utrykningspolitet (UP) at de vil gjennomføre en spesiell kontrollaktivitet rettet inn mot uoppmerksomhet i trafikken, spesielt mot bruk av mobiltelefon og feil bruk av bilbelte.

«Kontrollvirksomheten har som hovedformål å redusere antallet drepte og hardt skadde på norske veier», skriver UP og viser til at andelen uten bilbelte eller feil bruk av det i dødsulykker var på 33 prosent i 2018.

Mens distraksjoner knyttet til bruk av mobiltelefon eller betjening av radio, CD eller annet inne i kjøretøyet, er vurdert å ha vært medvirkende faktor i 12 dødsulykker i 2018, skriver UP.

Denne ukas kontroll blir gjort i forbindelse med et europeisk samarbeid med Tispol ( European Traffic Police Network), sier Roar Skjelbred Larsen, assisterende UP-sjef, til Dinside.

UP pleier hvert år å arrangere liknende temauker, med spesielt fokus på forskjellige trafikkutfordringer. Nå er det altså «oppmerksomhet og beltebruk» som er tema, andre ganger arrangerer de «fartsuke» og «rusuke».

– Konsentrer deg om kjøringen

UP vil ikke gjennomføre flere kontroller enn vanlig denne uken, men de vil ha et ekstra fokus på bruk av bilbelte og feil mobilbruk i bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer