Politiet i 327 km/t

Dette er italiensk politis tredje og hittil raskeste Lamborghini.

Publisert
Sist oppdatert

Den italienske bilprodusenten Lamborghini - for øvrig en del av Volkswagen-konsernet - har igjen overrakt det italienske statspolitiet et uvanlig raskt utrykningskjøretøy. Allikevel - med sine 327 km/t i toppfart er den, i motsetning til hva en del medier har rapportert, langt fra å være verdens raskeste. (Les her hvilken politibil som har verdensrekorden...)

560 hester

Bilen er siste utgave av Lamborghini Gallardo: Gallardo LP560-4. Den har en toppeffekt på 560 hestekrefter og firehjulsdrift for å utnytte kreftene på mest mulig effektiv måte. Bilen ble donert statspolitiets sjef, Antonio Manganelli, ved en privat seremoni.

Tredje Gallardo i politiet

Det italienske politiet har kjørt Lamborghini siden 2004, da de fikk den første Gallardo, den gang med 500 hestekrefter og bakhjulsdrift. Den bilen har tilbakelagt 140.000 kilometer i politiets tjeneste. En Gallardo nummer to ble satt i drift i 2005 og har kjørt vel 100.000 kilometer siden.

Avskrekker

Bortsett fra at Lamborghini får publisitet ut av dette er det også positivt for politiet å kunne patruljere med disse råskinnene; det er motiverende for de 30 politifolkene som har fått spesialopplæring av Lamborghinis testførere for å kjøre bilen, og det har visstnok en avskrekkende effekt på råkjørerne langs motorveiene i Italia der disse bilene er i trafikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer