Politiet i 327 km/t

Dette er italiensk politis tredje og hittil raskeste Lamborghini.

Publisert
Sist oppdatert

Den italienske bilprodusenten Lamborghini - for øvrig en del av Volkswagen-konsernet - har igjen overrakt det italienske statspolitiet et uvanlig raskt utrykningskjøretøy. Allikevel - med sine 327 km/t i toppfart er den, i motsetning til hva en del medier har rapportert, langt fra å være verdens raskeste. (Les her hvilken politibil som har verdensrekorden...)

560 hester

Bilen er siste utgave av Lamborghini Gallardo: Gallardo LP560-4. Den har en toppeffekt på 560 hestekrefter og firehjulsdrift for å utnytte kreftene på mest mulig effektiv måte. Bilen ble donert statspolitiets sjef, Antonio Manganelli, ved en privat seremoni.

Tredje Gallardo i politiet

Det italienske politiet har kjørt Lamborghini siden 2004, da de fikk den første Gallardo, den gang med 500 hestekrefter og bakhjulsdrift. Den bilen har tilbakelagt 140.000 kilometer i politiets tjeneste. En Gallardo nummer to ble satt i drift i 2005 og har kjørt vel 100.000 kilometer siden.

Avskrekker

Her avdukes politiets nye Lamborghini ved en overrekkelsesseremoni foran innenriksministeriet i Roma.
Her avdukes politiets nye Lamborghini ved en overrekkelsesseremoni foran innenriksministeriet i Roma. Vis mer


Bortsett fra at Lamborghini får publisitet ut av dette er det også positivt for politiet å kunne patruljere med disse råskinnene; det er motiverende for de 30 politifolkene som har fått spesialopplæring av Lamborghinis testførere for å kjøre bilen, og det har visstnok en avskrekkende effekt på råkjørerne langs motorveiene i Italia der disse bilene er i trafikk.

Spesialutstyrt

Bilen har fullt politiutstyr med videosystem og GPS-anlegg for opptak av bevis i råkjøringssaker. Systemet har sanntidsoverføring av video til den relevante politistasjon med forbindelse til automatisk søk i nummerskiltdatabasen for sporing av stjålne kjøretøy.

I tillegg er bilen spesialdesignet for haste-oppdrag i livreddende øyemed; oppbevaringsrommet under panseret er spesialkonstruert og nedkjølt for transport av donerte organer. Bak passasjersetet finnes en defibrillator til bruk ved hjertestans.

  • Se store bilder av Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia !
  • Det finnes også andre råskinn som er i drift som politibiler. Les om dem her!
  • Les også: Denne slipper du ikke unna!
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer