Politiet mener viltpåkjørsler bør inn i kjøreopplæringen

Politiet fortviler over at folk ikke melder fra om viltpåkjørsler og mener dette bør inn som en egen del av kjøreopplæringen.

ADVARER: Politiet sier at det kan være straffbart å «ta saken i egne hender» etter en viltpåkjørsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ADVARER: Politiet sier at det kan være straffbart å «ta saken i egne hender» etter en viltpåkjørsel. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Vegtrafikkloven sier at enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, straks skal stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade. Men viltpåkjørsler står det ikke noe spesifikt om, sier Kari Nærum i dyrekrimgruppa i Sørøst politidistrikt til NRK.

Ifølge tall fra SSB er det registrert 8.083 viltpåkjørsler det siste året, og høsten er høysesong.

– Her har trafikkskolene ingen opplæring rundt hva det vil si å hjelpe dyr som er kommet til skade, sier politietterforskeren til rikskringkasteren.

Hun understreker også at det kan være straffbart å ta saken i egne hender og prøve å avlive dyret selv.

– Det er ikke så mye som skal til før det tipper over i det straffbare. Noen kan velge å rygge over eller slå med jekk eller annet redskap i bilen. Det er ikke greit, sier Nærum.

Norges trafikkskoleforbund støtter også at viltpåkjørsler bør inn i både opplæring og lovtekst. Det samme gjør viltforvaltningen, som tror mange ikke vet hvor de skal melde fra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer