Innbrudd

Politiet: - Pass på!

Kommer med advarsel etter en rekke bilinnbrudd i det siste.

STJÅLET: Her har både rattet og GPS-enheten forsvunnet. Foto: Politiet i Øst
STJÅLET: Her har både rattet og GPS-enheten forsvunnet. Foto: Politiet i Øst Vis mer
Publisert

I det siste har det kommet inn flere meldinger om bilinnbrudd på Østlandet, og det er ett bilmerke som ser ut til å være spesielt utsatt denne gangen.

At ubudne gjester forsyner seg av spesifikke biler er ikke nytt. Tidligere har det for eksempel vært flere runder der Toyota Prius-eiere har fått katalysatoren stjålet.

Stjeler ratt og GPS

Denne gangen er det BMW-er som frister tyvene. Romerikes Blad har meldt om 11 tilfeller av innbrudd på biler av dette merket den siste tiden.

Et likhetstrekk ved innbruddene er at det er ratt og GPS-utstyr som forsvinner fra bilene.

Bjørn Bratteng er seksjonsleder for etterforskning i Lillestrøm politistasjonsdistrikt. Han har tre av disse innbruddene på sitt bord. Samtlige skjedde natt til tirsdag i forrige uke, forteller han til DinSide.

Han kan imidlertid fortelle at en av bilene som ble utsatt for innbrudd var en Porsche.

Videre opplyser han at de har en hypotese om at dette kan dreie seg om profesjonelle mobile vinningskriminelle, og at bildelene forsvinner ut av landet.

- Vi ønsker derfor å advare befolkningen også utenfor vårt distrikt, da dette er personer som beveger seg rundt.

Han ber nå alle om å ha fokus på sikre eiendelene sine. Har man garasje, bør man parkere der, og låse denne. Sørg også for at bilens alarm er aktivert om man har det.

- Pass på, er den klare oppfordringen.

Ta også kontakt med politiet om du ser noe mistenkelig.

- Ring heller en gang for mye enn en gang for lite, oppfordrer Bratteng.

Tilbake etter pandemien

Man ser nå også en økning i innbrudd i hus og hytter i etterkant av coronapandemien.

I løpet av første halvår ble det betalt ut 218 millioner kroner i erstatning etter innbrudd i hus og hytter, skriver NTB

Tall P4 har fått fra Finans Norge, viser at utbetalingene steg med 18 prosent sammenliknet med samme periode i 2019, året før pandemien.

- Hovedårsaken er at mange nå er tilbake på jobb hver dag, og ikke minst at grensene har åpnet igjen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Neverdal frykter at det særlig er omreisende kriminelle som kommer til Norge på innbruddsraid. Finans Norge råder folk til å alltid la det se ut som det er noen hjemme.

- Skal du reise bort, er det lurt å samarbeide med naboen om for eksempel snømåking og tømming av postkassa, sier Neverdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer