Politiet sjekker over 700.000 bilister i år

I år kontrolleres dobbelt så mange på grunn av mistanke om ruspåvirket kjøring, enn for åtte år siden.

KONTROLLER AVSLØRER: Daglig er det over 100.000 sjåfører ute på veien som kjører i en eller annen form for rus.  Foto: NTB SCANPIX / GORM KALLESTAD
KONTROLLER AVSLØRER: Daglig er det over 100.000 sjåfører ute på veien som kjører i en eller annen form for rus. Foto: NTB SCANPIX / GORM KALLESTAD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du setter deg bak rattet bør du være klar for promillekontroll, ikke minst om du før har vært i politiets søkelys på grunn av kjøring i påvirket tilstand tidligere.

Politiet øker nemlig kontrollene, og ved hjelp av Drugtester 5000, skiltgjenkjenning og promillemåler tester nå Utrykningspolitiet over dobbelt så mange som i 2008.

- Vi stanser i dag enda flere biler enn tidligere, mange ved hjelp av skiltgjennkjenning. Det er da interessante biler som er knyttet til aktuelle hendelser som følges opp, da dette gjerne er gjengangere, forteller Runar Karlsen, sjef for Utrykningspolitiet (UP) til Dinside.

LES OGSÅ: Fortsatt påvirket? Prøv vår promillekalkulator

Flere stansede gir skremmende resultater

Karlsen forteller videre at det daglig kan være opptil 126.000 kjøreturer hvor føreren er ruspåvirket, og at økt fokus og godt transportabelt utstyr, igjen fører til at flere blodprøver blir tatt og flere blir dømt.

- Selv ved små konsentrasjoner klarer vi nå å avdekke rus i kroppen på den som testes. Dette byr også på en bedre statistikk, som igjen forteller oss hvor viktig det er å ha fokus på nettopp dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer