Tyveri av Tesla

Politiet slår alarm

Ingen mistenkte etter en rekke Tesla-tyverier.

RAMMET: Tesla Model S, er blant bilene som er meldt stjålet på Østlandet i det siste. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Fred Magne Skillebæk
RAMMET: Tesla Model S, er blant bilene som er meldt stjålet på Østlandet i det siste. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Å stjele biler er ikke slik det en gang var, men selv om de er stappfulle av teknologi, kan mange være enkle å stjele, noe DinSide skrev om nylig.

Nå slår politiet i Øst alarm om en rekke Tesla-tyverier som har skjedd i deres politidistrikt den siste tiden.

Flere stjålet

- Fra mars til midten av april hadde vi sju tyverier av Tesla-biler, forteller seksjonsleder Trond Vennatrø i Felles straffesaksinntak (FSI) til DinSide.

Han påpeker at det var flere bilbrukstyverier før, men at man med teknologisk kunnskap kan skaffe nøkkelinformasjon for å stjele bilene.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer

Denne uka la politiet ut en advarsel på Facebook om saken.

- Vi gjør dette med forskjellige typer kriminalitet, slik at publikum blir obs, og kan være med å forebygge, sier seksjonslederen.

Han forteller at de ikke har noen mistanke om hvem som har stått bak de omtalte tyveriene.

- Pass på hvor du legger bilnøklene når du parkerer bilen for kvelden. Ved noen tilfeller har tyvene brukt en antenne-forsterker, som gjør at bilen får kontakt med nøkkelen også over lengre avstander. Tenk over hvor du oppbevarer nøkkelen din. I noen modeller det mulig å lage en PIN-kode som må tastes inn for å starte bilen. Denne kan det være lurt å aktivere, oppfordrer politiet på Facebook.

Tiltak

Forsikringsbransjen har noen tips til hva du selv kan gjøre for å unngå at noen kjører avgårde med bilen din.

- Finn en metallboks og legg nøkkelen i den. Fordi signalene fra nøkkelen går dårlig gjennom metall, vil dette trikset gjøre det mye vanskeligere å gjennomføre et slikt biltyveri, sa kommunikasjonssjef i If Sigmund Clementz til DinSide nylig.

Man bør heller ikke henge bilnøkkelen rett innenfor døra.

I de fleste tilfellene av biltyveri som blir meldt til Gjensidige, opplyser eieren at nøkkelen er stjålet. Mange nøkler blir stjålet på offentlige steder, som for eksempel garderober. I tillegg forsvinner et stort antall nøkler fra folks hjem, Mange er nok ikke klar over at de i realiteten går rundt med mange hundre tusen kroner i lomma. En stjålet nøkkel er det samme som en stjålet bil. sa kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer