Tyveri av Tesla

Politiet slår alarm

Ingen mistenkte etter en rekke Tesla-tyverier.

RAMMET: Tesla Model S, er blant bilene som er meldt stjålet på Østlandet i det siste. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Fred Magne Skillebæk
RAMMET: Tesla Model S, er blant bilene som er meldt stjålet på Østlandet i det siste. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Å stjele biler er ikke slik det en gang var, men selv om de er stappfulle av teknologi, kan mange være enkle å stjele, noe DinSide skrev om nylig.

Nå slår politiet i Øst alarm om en rekke Tesla-tyverier som har skjedd i deres politidistrikt den siste tiden.

Flere stjålet

- Fra mars til midten av april hadde vi sju tyverier av Tesla-biler, forteller seksjonsleder Trond Vennatrø i Felles straffesaksinntak (FSI) til DinSide.

Han påpeker at det var flere bilbrukstyverier før, men at man med teknologisk kunnskap kan skaffe nøkkelinformasjon for å stjele bilene.

Denne uka la politiet ut en advarsel på Facebook om saken.

- Vi gjør dette med forskjellige typer kriminalitet, slik at publikum blir obs, og kan være med å forebygge, sier seksjonslederen.

Han forteller at de ikke har noen mistanke om hvem som har stått bak de omtalte tyveriene.

- Pass på hvor du legger bilnøklene når du parkerer bilen for kvelden. Ved noen tilfeller har tyvene brukt en antenne-forsterker, som gjør at bilen får kontakt med nøkkelen også over lengre avstander. Tenk over hvor du oppbevarer nøkkelen din. I noen modeller det mulig å lage en PIN-kode som må tastes inn for å starte bilen. Denne kan det være lurt å aktivere, oppfordrer politiet på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer